Benzema sa Zlatnom loptom: Ovo je ostvarenje dečačkog sna

Ova Zlatna lopta je individualna, ali je i kolektivna. Zato je za mene ona narodna, rekao je Francuz u Parizu

18.10.2022. 10:04
  • Podeli:
Karim Benzema-1666079961267.webp Foto: Profimedia

Karim Benzema je dobitnik prestižnog fudbalskog priznanja Zlanta lopta. Svečanost ovim povodom upriličena je u Pariz, napadač Real Madrida i reprezentativac Francuske je po mišljenju mnogih najbolji igrač u prethodnoj sezoni. 

Kada je Benezma dotakao trofej, koji mu je uručio nekadašnji uzor, kasnije trener u Real Madridu Zinedin Zidan, obratio se prisutnima. 

"Videti ovo ispred sebe je ogromna čast. Sećam se vremena kada sam bio mali. Bio je to dečiji san. Odrastao sam s tim u glavi i motivisan sam odmalena ka uspehu jer sam imao dva modela u životu: Zizua i Ronalda. To je mnogo posla, to je odricanje, tu nema odustajanja, to je uvek trenin više, ali pre svega uvek je na umu ostvarenje ovog sna i svest da je sve moguće.

Bilo je trenutaka kada mi je bilo mnogo teško. Ne gledamo samo na pozitivnu stranu, nego i na onaj period kada, na primer, nisam bio u reprezentaciji, kada se nisam predavao. Bilo je teško i to me je ojačalo na mentalnom nivou. Bio sam sa timom, a nisam igrao. Mnogo smo radili na treninzima, a selektor mi je govorio da zadržim radost igranja fudbala i da jednog dana mogu da osvojim Zlatnu loptu. Veoma sam ponosan na svoje putovanje.

Prvi put sam ovde i veoma sam srećan, zadovoljan svojim radom i znam da ću nastaviti ovako. Želim da se zahvalim svim svojim saigračima, u Real Madridu i u reprezentaciji. Hvala njima, mom treneru, mom velikom predsedniku Florentinu Perezu. Onog dana kada mi je dao priliku da potpišem za Real Madrid došao je u moju kuću. Iz toga možete videti kakav je to čovek. Uvek je bio direktan sa mnom. Uvek mi je davao poverenje, zato danas ima svo moje poštovanje.

Ne zaboravljam ni gospodina Aulasa, celu Lionsku akademiju jer bez njih ne bih mogao da ostvarim svoj san - da igram za Real Madrid. Cela moja porodica je zaslužna za ovo priznanje jer sam stava da nam je svima potrebna porodica, da budemo ujedinjeni. Ova Zlatna lopta je individualna, ali je i kolektivna. Zato je za mene ovo narodna Zlatna lopta“.

Benzema je prokomentarisao i svog idola, trenera i legendarnog francuskog fudbalera Zinedina Zidana

"To je moj trener, onaj koji mi je rekao da se ne raspadam, da nastavim dalje. Poslušao sam ga i evo ga sada tu, predaje mi Zlatnu loptu”.

Priznaje Benzema da se sa 30 godina potpuno promenio. 

"Uvek sam imao ovaj trofej u glavi. Nakon 30 godina, ambicija mi je ušla u glavu. Radite druge stvari, budite lider i igrajte za Real Madrid, najbolji klub na svetu. Kada sam stigao u Madrid bio sam veoma mlad. Kada nisam otišao u reprezentaciju ostao sam u Madridu, da treniram".

Francuz ne postavlja ciljeve i nastavlja da uživa u onome što radi. 

"Igrati fudbal i imati snove poput Zlatne lopte i Lige šampiona i imati osmeh na licu je nešto što je meni osnov u životu. Fudbal je najvažnija stvar u životu, razmislite o tome. Uživam u onome što imam".

Benzema ne prihvata da je u rivalstvu sa napadačem Barselone Robertom Levandovskim

"Nema rivalstva sa Levandovskim. Mi smo drugačiji i to rivalstvo zavisi od vas. Mi branimo naše timove, ali to nije nešto na šta ja gledam. Svaki od nas brani svoje. Sve dok imam duha i hrabrosti da treniram, nastaviću da igram. Možda će doći dan kada ću morati da odustanem, ali trenutno ne razmišljam o tome".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()