Bilić o Modriću: Budimo realni, bez Luke Real i Hrvatska neće biti isti timovi

Nažalost, ne vidim nikoga sličnog u điru, rekao je nekadašnji selektor Vatrenih

02.01.2024. 09:58
  • Podeli:
Slaven Bilic foto Reuters-6407818d47d0f.webp Foto: Reuters

Hrvatski trener i bivši selektor Vatrenih, Slaven Bilić dao je intervju za "Sportske novosti", a jedna od tema koje se dotakao bio je Luka Modrić, odnosno budućnost hrvatske reprezentacije bez njega.

Bilić je selektor koji je prvi Modriću dao nešto veću ulogu u reprezentaciji, a aktuelni trener saudijskog Al Fateha smatra kako će sigurno doći do pada kvaliteta u reprezentaciji jednom kada se igrač Real Madrida oprosti od kockastog dresa.

"Nije stvar skeptičnih ili ne, nego je stvar realnosti. Pad će doći i on je neminovan. Ali, tu mislim na kontekst konkurentnosti za medalju, a ne na sposobnost reprezentacije da se plasira na veliko takmičenje. Uostalom, sada je ipak dosta lakše jer FIFA i UEFA povećavaju broj učesnika. Što se Luke tiče… Eh, biće nenadoknadiv gubitak kad ode, ne samo na terenu nego i van njega. Nemoguće je da se to bitno ne oseti na snazi reprezentacije. Jedan Real će to jako osetiti, budući da ni oni s Lukom ili bez njega, bez obzira na sva mlada i moćna pojačanja, nisu isti".

Modrića u Saudijskoj Arabiji obožavaju

Bilić je imao priliku da sarađuje sa Modrićem dok se još stvarao kao fudbaler, pa se osvrnuo na njegov početak:

"Imao sam sreću i privilegij da rastem kao trener zajedno sa njegovim rastom igrača. Imali smo fantastičnih osam godina saradnje, od 2004. do 2012., a potom je on imao impresivna dostignuća. Ovde u Saudijskoj Arabiji ne prođe jedan dan da ga ne spomenu. Navijači me pitaju hoće li doći u naš klub, ali logično je, kad bi se odlučio za Arabiju da bi to bio poklon najjačima. Obožavaju ga ovde”, poručio je Bilić.

Foto: Reuters

Splićanin tvrdi kako neće biti moguće da se pronađe ista zamena za kapitena reprezentacije Hrvatske:

"Nažalost, ne vidim nikoga sličnog u điru. Moraćemo hrabro da se suočimo sa erom posle njega i da ne tražimo novog Modrića jer ga nema. Njegovo delo moramo da koristimo kao inspiraciju i motivaciju za dalje".

Luka Modrić će ubrzo posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj napuniti 39 godina, a za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2006. i upisao 172 utakmice.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()