Biši igrač PSŽ preminuo od posledica srčanog udara

Bio je reprezentativac Kameruna i saigrač Rigoberta Songa, dok je karijeru gradio u Olimpiku iz Marselja i PSŽ

08.01.2023. 11:20
  • Podeli:
Modest Mbami-63ba9d13d2bec.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji fudbaler PSŽ i reprezentativac Kameruna Modest Mbami preminuo je u 40 godini nakon srčanog udara, potvrdili su francuski mediji.

Mbami je igrao za nekoliko francuskih klubova, uključujući Olimpik Maselj i PSŽ s kojim je osvojio je Kup Francuske 2004. i 2006. godine.

U ta dva kluba je odigrao i najbolji fudbal karijere pa je zbog dobrih partija bio veoma cenjem kao najbolji defanzivac u Liga 1.

Kao reprezentativac Kameruna postigao je tri gola u 37 nastupa, a bio je i član nacionalnog tima koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Igrao je i u Španiji, Kini i Saudijskoj Arabiji pre nego što se penzionisao 2016..

Prije četiri godine je odbio ponudu da postane selektor Kameruna, reprezentacije koju je na Svetskom prvenstvu u Kataru vodio njegov bivši saigrač u reprezentaciji Rigobert Song.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()