Bivša direktora FS Francuske: Za otkaz sam saznala iz medija i dobila srčani udar od šoka

Optužili su me i da sam Zidanu ponudila ugovor iza leđa trenera i Saveza. Ali ja nemam tu moć, tvrdi Florans

16.05.2023. 09:55
  • Podeli:
Florans Harden-646336409fc48.webp Foto: Profimedia

Florans Harden, nekadašnja generalna direktora Fudbalske federacije Francuske, otvorila je dušu u razgovoru za L'Ekip i otkrila detalje kako se osećala oko otkaza za koji je saznala preko medija.

"Izlazila sam sa poslovnog ručka, bila sam na ulici i preko medija sam saznala da sam dobila otkaz. Osetila sam jak emotivni šok. Nisam razumela šta se dešava. Bolelo me je u grudima, bilo je strašno vruće. Pošto poznajem svoje telo, brzo sam shvatila da je stanje ozbiljno. U hitnoj su mi rekli da imam srčani udar. Bila sam potpuno slomljena. Dijagnoza srčani udar je strašna. Ovo što ću da vam kažem je možda glupost, ali tada sam se uplašila od smrti. Odmah sam pomislila na svoju decu, porodicu, svoje najmilije", rekala je Florans Harden. 

Florans Harden je podnela tužbu protiv svog mentora, predsednika organizacije u ostavci Noela Le Grea, za moralno i seksualno uznemiravanje. A, kako je list "Mond" otkrio, Harden se protivila njegovom razrešenju iz FFF i tražila odštetu veću od 2,5 miliona evra.

"Patila sam od neprimerenog ponašanja, neprimerenih komentara. Nisam to otkrivala ni široj javnosti, ni štampi, ali sam rekala mnogim ljudima interno i van Saveza. Teret je bio pretežak za nošenje, iako sam mislila da sam jaka i da ću da se oduprem, da mogu da funkcionišem. Bilo je toliko teško da su na kraju moje telo, moje srce odustali", objašnjava žena u muškom svetu.

Od nekih optužbi koje je dobila brani se i Florens Harden. 

"Svi ovi napadi su me mnogo povredili. Optužili su me i da sam otišao kod Zinedina Zidana da mu ponudim ugovor iza leđa tadašnjeg trenera i celog Saveza. Ali ja nemam tu moć. Rekli su da sam monstrum. Tačno je i da sam sebi postavljala ambiciozne ciljeve, ali sam se pobrinula da budu ostvarivi. Kada sam morala da donosim teške odluke, donosila sam ih. Da li me to čini mrskom i brutalnom osobom? Imam mane kao i svi ostali na svetu, ali, iskreno, nisam čudovište koje je opisano", rekla je na kraju Haren.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()