Bivši saigrač kritikuje Enrikea: Ima preterani ego, umreće sa svojim idejama

Momci iz Njukasla su sigurno rekli sebi "misle da smo smeće, kaznićemo ih, kaže Francuz

06.10.2023. 13:04
  • Podeli:
Luis Enrike-651fedc400775.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Ubedljiv poraz PSŽ od Njukasla (4:1), u 2. kolu Lige šampiona, još boli i utisci navijača još odjekuju. Uglavnom sve kritike idu na adresu novog trenera francuskog šampiona Luisa Enrikea. 

Nekadašnji fudbaler Kristof Digari, svetski i evropski šampion sa Francuskom 1998. i 2000. godine, dobro poznaje Enrikea još iz igračkih dana kada su zajedno branili boje Barselone. Upravo on se nije libio da kaže šta misli o igri PSŽ na "Sent Džejms parku":

"Luis Enrike je pravio greške iznova i iznova. Znam ga, bio sam s njim u Barseloni. On ima ogroman ponos i preterani ego", izjavio je Digari gostujući u emisiji kod bivšeg igrača Pari Sen Žermena Žeroma Rotena na televiziji RMC Sport.

Posebno ističe veliku tvrdoglavost 53-godišnjeg stručnjaka kao faktor koji značajno umanjuje uspešnost njegove trenerske karijere. 

"Nametnuće svoje teorije i ići će do kraja. Problem je što u njima gubi istinski potencijal svog tima. Luis Enrike će umreti sa svojim idejama", surova je igračka legenda Bordoa.

Stekao je Digari utisak da je Pari Sen Žermen, ili preciznije Enrike i više nego potcenio Svrake.

"Izašli su iz prelaznog roka tako što su izgubili Mesija i Nejmara. Kupili su dobre igrače, ali ne zvezde. Stigli su u zapaljivu atmosferu na "Sent Džejms park" i izašli sa četiri napadača. Momci iz Njukasla su sigurno rekli sebi "misle da smo smeće, kaznićemo ih za to udaranjem po zglobovima. Kažem vam da se baš to desilo, da je Luis Enrike smatrao Njukasl smećem".

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()