Bjelica ipak ispred Gonzalesa: Nemci izabrali slobodnog agenta

Debi na evropskoj sceni već u sredu

26.11.2023. 13:56
  • Podeli:
Nenad Bjelica-65633fa038b04.webp Foto: Profimedia

Hrvatski fudbalski trener Nenad Bjelica (52) zvanično je novi trener Uniona, saopštio je klub iz Berlina.

Pojedini nemački mediji su najavljivali da bi Španac Raul Gonzales mogao da preuzme Union, ali su se čelnici kluba iz Berlina odlučili za hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelicu.

Bjelica je na klupi Uniona zamenio Ursa Fišera, koji je nedavno smenjen zbog loših rezultata kluba u Bundesligi i Ligi šampiona. Hrvatski stručnjak je bio bez angažmana, pošto je početkom oktobra dobio otkaz u Trabzonu.

"Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih evropskih liga. Moj posao je da izvedem klub iz teške faze i da ponovo pokažem njegovu snagu. Radujem se ovom izazovu. Želim da vidim dobro organizovan, aktivan i dominantan fudbal i igrače koji su spremni da preuzmu odgovornost. Od sada ćemo zajedno da radimo na tome", rekao je Bjelica posle potpisivanja ugovora.

Bjelica je između ostalih vodio Kernten, Lustenau, Volfsberger, bečku Austriju, Leh Poznanj, Dinamo iz Zagreba, Osijek i Trabzon. On će na klupi kluba iz Berlina debitovati u sredu na meču 5. kola Lige šampiona protiv Brage.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()