Bogdanović surovo iskren: "Šanse Srbije u Ligi nacija su nikakve"

Sportski analitičar bez dlake na jeziku....

05.10.2024. 14:40
  • Podeli:
rade bogdanovic una-6570c252f18fb.webp Foto: UNA

Nekadašnji fudbaler i analitičar Rade Bogdanović prokomentarisao je aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu.

Prvo se osvrnuo na spisak reprezentacije Srbije koji je juče saopštio selektor Dragan Stojković, a na kojem se našao i talentovani fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović.

Spisak je očekivan s obzirom na utakmice od pre mesec dana iako se znalo da neko neće biti pozvan, da neko neće da dođe i da Piksi želi da podmladi tim. Falio je napadač kao Mitrović koji je igrao loše na EP, ali je gol mašina i može da donese gol ekipi i ima dosta iskustva. Andrija Maksimović... Ne znam da li je Mesi, to može dosta tereta da mu donese, ali je očigledno da se radi o talentovanom i dobro vaspitanom klincu kako sam video po ponašanju i izjavama. Taj biser treba brusiti i da mu Gospod Bog da sreću i zdravlje", poželeo je Bogdanović, koji se potom osvrnuo i na izostanak Dušana Vlahovića koji ponovo nije na spisku Srbije.

"Kako rešeta i kako postiže golove, rekao bih da Vlahović nema nikakvih problema. Iskren da budem, znam da mu se devojka preziva Bogdanović i to se vidi da je dobar izbor iz dobre kuće, ali Vlahović je izuzetno talentovan i jako dobar fudbaler i igra u timu koji nije preterano ofanzivan, ali je postigao par evrogolova. On je biser budućnosti i ako isključimo tamnopute igrače, kako ih mi zovemo, crnce, on je jedan od najtalentovanijih centarfora, da je belac, u Evropi. Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Vlada Jugović, sada Vlahović, kontiunitet naših igrača u Italiji je prisutan, ali on je pravi biser.

Kada je Vlahović u pitanju, naš selektor se nije na vreme odlučio sa kime će igrati u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da ne mogu zajedno igrati Mitrović i Vlahović, a zbog stila igre bih pre birao Vlahovića. Ako je jedan Juventus procenio da toliko košta, luksuz je da on uopšte sedi na klupi, a kamoli da ga stavite na desnog veznog na Evropskom prvenstvu. Vlahović već ima 24, 25 godina i već ima stav, zna da igra, zna koliko vredi i zna da kaže 'ili jesam ili nisam'", rekao je Bogdanović.

Kako se rešava sukob unutar reprezentacije?

"Ako nemate autoritet i znanje, smene vas. U velikim klubovima je to tako. Ne znam za reprezentaciju, ali u klubovima svaki sukob sa velikim igračem i trenerom u 99% slučajeva se rešava otkazom trenera, ako postoji problem."

Šanse Srbije u Ligi nacija?

"Šanse su nikakve. Jer su iz FSS rekli da to nije prioritet već predigra za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo što je i dobar stav. Svetsko prvenstvo je ipak prioritet", rekao je Rade Bogdanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()