Borijelo otvorio dušu Vijeriju: Povraćao sam i bio pred srčanim udarom na Konteovim treninzima

Italijanski fudbaler se setio vremena kada je bio na pozajmici u Juventusu

08.12.2023. 11:44
  • Podeli:
Marko Borijelo-6572f36b478ba.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji fudbaler Marko Borijelo (41) gostovao je u emisiji slavnog italijanskog reprezentativca Kristijana Vijerija, gde je otkrio kako mu je bilo izuzetno naporno da radi u Juventusu sa trenerom Antonijom Konteom, poznatom po strogoći i teškim treninzima.

"Povraćao sam kod Kontea. Medicinski tim nas je držao na oku, pratili su nam otkucaje srca. Čim bi puls pao, vikali bi da pojačamo intenzitet. Imao bih 196 otkucaja u minutu. Davao sam 99 posto od sebe, bio sam mnogo puta blizu srčanog udara", ispričao je Borijelo, koji je s Konteom radio šest meseci 2012. godine, kada je iz Rome otišao na pozajmicu u Juventus.

"Fabio Kvaljarela je tiho psovao. Konte je bio čudovište, ali i maestro koji bi te precizno vodio kroz utakmicu. Na kraju dana postao si bolji igrač. Ekipa je odlično delovala, dobro smo se osećali, što smo dokazivali na terenu. Osvojili smo italijansko prvenstvo, a on je u drugim klubovima ostvario još velikih rezultata", rekao je Borijelo.

Konte je bio igračka zvezda Juventusa, posle čega je postao trener. S klupe je vodio Arezo, Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, Čelsi, Inter i Totenhem, ali i italijansku reprezentaciju. Osvojio je kao trener devet klupskih trofeja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()