Čeferin okupio zvezde za pomoć Sloveniji: Na teren istrčali Vidić, Savićević, Mijatović ...

Spektakl na "Stožicama"

17.09.2023. 10:20
  • Podeli:
Nemanja Vidić i Zlatan Ibrahimović-6506b6ab51a3b.webp Foto: Profimedia

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin okupio je na jednom mestu velika imena fudbala sa namerom da njihova humanitarna utakmica pomogne u nadoknadi štete koju je pretrpela Slovenija u nedavnim poplavama. 

Pozivu prvog čoveka evropskog fudbala, rođenog Slovenca, odazvali su se Nemanja Vidić, Zlatan Ibrahimović, Dejan Dejo Savićević, Predrag Peđa Mijatović

Prihod sa meča, koji se igrao na stadionu "Stožice" u Ljubljani, odnosno 3.512.031 evra, namenjen je dobrotvornoj fondaciji Radia 1, koja prikuplja pomoć za sanaciju štete. 

Nije bilo besplatnih ulaznica, čak ni za Aleksandera Čeferina. Tribine su bile pune, što ne čudi jer je skoro pa nemoguće videti sva ta fudbalska imena na jednom mestu. 

Jednu ekipu je sa klupe je predvodio slovenački trener Matjaž Kek, a tim su činili: Đanluiđi Bufon, Boštjan Cesar, Levan Kobijašvili, Zvonimir Boban, Dimitar Berbatov, Markos Tavares, Paolo Maldini, Vedran Ćorluka, Klarens Sedorf, Zlatan Ibrahimović, Predrag Mijatović, Miroslav Klose, Erik Abidal, Havijer Zaneti, Miran Pavlin, Milivoje Novaković i Davor Šuker.

Drugu ekipu je sa klupe predvodio italijanski stručnjak Fabio Kapelo, a za njega su igrali: Dejan Savićević, Nemanja Vidić, Milenko Aćimović, Branko Ilić, Luiš Figo, Jorgos Karagunis, Ivica Olić, Andrej Ševčenko, Darijo Srna, Mišo Brečko, Rober Pires, Hamit Altintop, Mario Mandžukić, Milenko Aćimović, Dejvid Džejms, Mikael Silvestre, Bojan Jokić, Robert Koren, Aljoša Asanović i Oliver Birof

Srbiju su iz publike predstavljali ljudi iz FSS, potpredsednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()