Čeferin: Stadion Maksimir je jedan od najgorih u Evropi

UEFA će pomoći da se napravi ozbiljna infrastruktura stadiona u Zagrebu, rekao je predsednik UEFA

20.09.2022. 12:28
  • Podeli:
ceferin_Luka Stanzl_Pixsell-1663617744026.webp Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je tokom boravka u Splitu govorio o nekoliko aktualnih tema, pa tako i o novom formatu Lige šampiona.

Prvi čovek Evropske kuće fudbala otkrio je šta očekuje od promene formata koji, od sezone 2024., donosi 36 klubova u grupnoj fazi elitnog takmičenja,

"Promena će doprineti da takmičenje bude mnogo zanimljivije. Sada se već nakon dva kola zna ko ide dalje, a od 2024. će takmičenje biti kao liga. Ništa više neće biti izvesno i niko neće biti siguran da li će se plasirati u prolećni deo. I sponzori i tv kuće su oduševljeni ovim promenama. Mislim da će to biti pun pogodak”, rekao je Čeferin u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".

Predsednik UEFA osvrnuo se na večnu i bolnu temu stanja stadiona u Hrvatskoj.

“Infrastruktura je u svakom slučaju sramota. Kad se to poređuje sa uspesima reprezentacije to je neverovatno. HNS je prvi koji hoće da napravi infrastrukturu, a koliko znam i hrvatska Vlada je pozitivna po tom pitanju. UEFA je voljna da pomogne sredstvima da se napravi ozbiljna infrastruktura. Video sam Poljud, nedavno i Maksimir, koji je jedan od najgorih stadiona u Evropi. Sa Marijanom Kustićem o tome pričamo svaki dan, ima želju da se nešto napravi”, zaključio je Čeferin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()