Čelnik La Lige: Španija suočena sa najvećom krizom ugleda u fudbalu

Korupcija je više od potkupljivanja sudija

01.10.2023. 15:30
  • Podeli:
tebas_španija_anadolija 1-65180856bdd8b.webp Foto: Anadolija

Havijer Tebas, predsednik španske La Lige, izjavio je da španski fudbal doživljava jednu od najvećih reputacijskih kriza u istoriji zbog dešavanja u ženskom fudbalu, prenosi Anadolija.

Tebas je za državnu televiziju "TVE" rekao da su nedavni događaji u ženskom fudbalu koji su doveli do ostavke predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa kao i rasistička retorika protiv fudbalera Real Madrida Viniciusa nanijeli ozbiljnu štetu španskom fudbalu.

Podsetio je Tebas takođe i da je istraga koju je špansko tužilaštvo mesecima vodilo povodom sumnji da je Barselona punih 17 godina potkupljivala bivšeg potpredsednika Sudijske komisije Primere, Josea Mariju Henriqueza Negreiru, završena optužnicom za mito i korupciju.

"Španija doživljava najveću krizu reputacije u njenom modernom fudbalu", rekao je Tebas, napominjući:

"Korupcija u sportu se ne javlja samo pri kupovini sudija, igrača ili rezultata utakmica, već se javlja i prilikom pokušaja da se utiče na nekoga i to je krivično djelo", kazao je čelnik španske La Lige.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()