Čelsi potrošio najviše novca za pojačanja i nada se dolasku Enca Fernandeza

Ako dođe do prelaska mladog Argentinca iz Benfike u Čelsi to će biti najveći transfer u istoriji engleske Premijer lige

30.01.2023. 13:10
  • Podeli:
Enzo Fernández_foto_Reuters-63abfb12cc522.webp Foto: Reuters

Čelsi je najspominjaniji klub u zimskom prelaznom roku koji se završava za nešto manje od dva dana. Klub iz Londona je u aktuelnoj sezoni već potroši 490 miliona evra na pojačanja, a njegovi čelnici ne namjeravaju tu da stanu - spremni su da plate 120 miliona evra za veznog igrača Benfike Enca Fernandeza.

Ako dođe do prelaska mladog Argentinca iz Benfike u Čelsi to će biti najveći transfer u istoriji engleske Premijer lige. Sadašnji rekordu ovoj kategoriji drži Džek Griliš, koji je iz Aston Vile prešao u Mančester siti za 117,5 miliona evra.

Fernandez bi bio 16 pojačanje u ovoj sezoni. Već su Ličesteru platili 80.000.000 za štopera Veslija Fofanu, 70.000.000 Šahtjoru za Mudrika, 65.000.000 za Marka Kukurelu iz Brajtona, 56.000.000 Mančester sitiju za Sterlinga, kao i 38.000.000 za Benoîta koji je došao iz Monaka, odnosno za Kalidua Koulibalija iz Napolija.

U nedelju su "plavci" završili transfer sa Lionom Gustom, koji ih je koštao 30.000.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()