"Čika Dača" je prošlost: Počinje izgradnja novog stadiona u Kragujevcu

Rok za izgradnju novog stadiona je 2027. godina

17.05.2024. 13:05
  • Podeli:
radnički kragujevac-662e972bd30d7.webp Foto: FK Radnički 1923

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca bi večeras mogao da doživi istorijski uspeh. Naime, ukoliko Partizan savlada Čukarički, Kragujevčani će prvi put obezbediti prolaz na evroscenu.

Takođe, ono što će obradovati sve navijače Radničkog jeste izgradnja novog stadiona. Vrlo je verovatno da je juče odigrana poslednja zvanična utakmica na legendarnom stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Kako prenosi Mocart sport, država je dala zeleno svetlo za izgradnju novog stadiona koja kreće već na leto.

„Biće, biće... Bogu hvala. Koliko sam ja čuo, možda već i na jesen krenu radovi“, potvrdio je saznanja i selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi tokom jučerašnje posete Kragujevcu.

Takođe, ono što je poznato jeste da je novi stadion kapaciteta 12.000 mesta i gradiće se na istoj lokaciji. 

Rušenje starog „Čika Dače“ kreće na leto ili jesen, a rok za izgradnju novog stadiona je 2027. godina. Bilo je u planu da novi stadion u Kragujevcu konkuriše i za EP mladih reprezentacija koje će Srbija organizovati 2027. zajedno sa Abanijom, ali trenutno su neki drugi stadioni podneli kandidaturu pošto nije garantovano da će stadion Radničkog biti završen baš do početka prvenstva.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()