Crna Gora traži selektora: Zvučna imena na listi želja

Ima jedna stavka koja bi mogla na izbor da utiče

11.12.2023. 08:53
  • Podeli:
Slaviša Jokanović-6576c0746fb0b.webp Foto: Profimedia

Fudbalski savez Crne Gore je u izazovnom periodu. Potraga za novim selektorom fudbalske reprezentacije, sa ograničenim budžetom kojim raspolažu, neće biti ni laka, ni brza. 

Predsednik Saveza legendarni Dejan Dejo Savićević ima listu želja koja je otišla u javnost. Kao naslednike Miodraga Radulovića, podgoričke "Vijesti", navode stručnjaci iz regiona, sa inostranim iskustvom. 

Najveći Savićevićev favorit je Slaviša Jokanović (55), nekadašnji trener Partizana, Votforda, Fulama, Šefild junajteda, Dinama iz Moskve... Spominje se i ime Jokanovićevog nekadašnjeg saigrača Gordana Petrića (54), bivšeg trenera Rada, Čukaričkog, Partizana...

Na listi imena je i nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović (55) koji ima ogromno iskustvo rada u Rusiji. Tu je i Božovićev prijatelj Željko Petrović (58), koji do nedavno bio pomoćnik Patriku Klajvertu u turskoj Adani.

A najmlađi među njima je Mirko Vučinić, nekadašnji igrač Juventusa i reprezentativac Crne Gore, doskora asistent selektora Radulovića.

Crna Gora je od 2006. godine i osamostaljenja imala šest selektora: Zoran Filipović (2007-2010), Zlatko Kranjčar (2010-2011), Branko Brnović (2011-2015), Ljubiša Tumbaković (2016-2019), Faruk Hadžibegić (2019-2020), Miodrag Radulović (2020-2023).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()