Crveno-beli raspucani na početku Kupa Srbije: Trajal pregažen usred Kruševca

Barak Bahar je dao šansu mladima fudbalerima Crvene zvezde

18.10.2023. 17:36
  • Podeli:
jovan šljivić fk crvena zvezda-652ffb8a9c2d5.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su danas pobedili ekipu Trajala na gostujućem terenu u Kruševcu sa 6:0 (1:0).

Barak Bahar je dao šansu mladima fudbalerima Crvene zvezde, ali i onim starijim poput Kataija, a oni su mu vratili na pravi način.

Dvostruki strelac bio je Jovan Šljivić, a po jedan su dali Šerif Ndiaje, Nikola Knežević i Jovan Mijatović, uz autogol Nemanje Spasojevića, dok su asistencije upisali kapiten Aleksandar Dragović, Kosta Nedeljković i Lazar Nikolić.

Bahar nije mogao da računa na čak 14 fudbalera, koji su branili dresove svojih nacionalnih timova za vreme reprezentativne pauze. To ga nije poremetilo s obzirom da od starta sezone računa na veliki broj igrača, od kojih je nekolicina dobila priliku da se dokazuje protiv Trajala. 

Očekivano su crveno-beli otvorili utakmicu na dominantan način i poveli u ranoj fazi. Igrao se deveti minut kada je Crvena zvezda došla do prednosti, kada je posle vrlo dobrog centaršuta Lazara Nikolića, defanzivac Trajala Spasojević, nesmotreno glavom smestio u malu mrežu sopstvenog gola.

Imala je Zvezda nekoliko dobrih napada, bila je agresivna i želela novi gol, ali su pokušaji Ndijaea, Kneževića, Kabića i Kataija odlazili preko gola ili su stavili na muke golmana Jovanovića.

U drugom poluvremenu je opet crveno-beli tim stigao prvi do gola. Asistirao je Dragović, a rutinsku egzekuciju smo dobili od visokog napadača Šerifa Ndijaea koji se za sada nije jedino upisao u Superligi.

U 75. minutu sve je sam uradio Jovan Šljivić. Mladi vezni fudbaler je krenuo ka golu, video je da ima prostora da šutira sa nekih 18 metara, a onda je poslao veoma dobar udarac u donji desni desni ugao Jovanovića. Minut kasnije, na sličan način kao i Šljivić, momak koji je ove sezone u OFK Beogradu, ali zbog dvojne registracije može da igra i za Zvezdu, Nikola Knežević se upisao kao strelac.

Šansu je dobio i momak rođen 2006. godine Veljko Vukojević kao i 2007. godine Veljko Milosavljević koji je, posle užasne reakcije Spajića, nesmotreno napravio penal, ali je imao sreće jer je Đurović prebacio čitav gol i tako promašio idealnu šansu.

Do kraja meča smo videli još dva pogotka. Posle centaršuta Nedeljkovića je u petercu glavom Jovan Mijatović uspeo da pošalje loptu u mrežu za 5:0, a onda je tri minuta kasnije Lazar Nikolić promešao odbranu Trajala, da bi Jovan Šljivić glavom matirao Jovanovića koji je očajno reagovao.

Ranije danas ekipa Smedereva priredila je iznenađenje, pošto je na domaćem terenu eliminisala TSC iz Kupa Srbije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()