Čukarički bez bodova završio Ligu konferencija: Velika i jaka škola

Fjorentina i Ferencvaroš otišli su u nokaut fazu

15.12.2023. 08:47
  • Podeli:
fk čukarički, 12 nov 2023 - foto Dusan MilenkovicATAImages-656372ae2291f.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na gostovanju od ekipe Genka sa 2:0 (1:0) i 

Srpski klub je igrao sa fudbalerom više od 33. minuta, ali domaćin je i pored promašenog penala u 9. minutu, postigao potom dva gola za pobedu, koja mu na kraju nije obezbedila prolazak u nokaut fazu.

Golove za Genk postigli su Brajan Hejnen u 21. minutu i Jožef Paincil u 57. minutu.

Igrali grupu na nivou Lige Evrope

Posle meča, koji je bio poslednji na evro sceni u ovoj sezoni, trener Čukaričkog smatra da je njegova ekipa imala veliku školu.

"Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čestitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi. Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou LŠ, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi", istakao je Matić.

Dodaje da je dobitak to što su promovisali mnogo mladih igrača u Evropi.

"Velika je škola za nas sve ovo. Ostaje žal za večeras, malo nam je nedostajalao da donosimo ofanzivno bolje odluke. Mnogo smo bili nemirni u organizaciji, izgubili smo dosta čistih lopti i ekipe kao Genk to kažnjavaju. Imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat, ali nismo to iskoristili", zaključio je Matić.

Stanković otišao dalje

U drugom meču grupe Fjorentina i Ferencvaroš remizirali su 1:1 (0:0) i time obezbedili plasman u nokaut fazu Lige konferencija. Gol za domaći tim postigao je Kristofer Zakariasen u 48. minutu, dok je u 73. minutu gol za goste dao Luka Ranijeri.

Na kraju grupne faze prvo mesto na tabeli zauzela je Fjorentina sa 12 bodova, Ferencvaroš je drugi sa 10, Genk je zauzeo treće mesto sa devet osvojenih bodova i kao poslednji na tabeli grupe F ostao je Čukarički.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()