Da li je srpski derbi izgubio smisao? Sarajevski i hrvatski gledaniji od beogradskog

Ko bi ovo rekao?

26.09.2024. 11:25
  • Podeli:
derbi-66f1a81ece3fe.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

U četvrtak je na stadionu "Koševo" odigrana najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala. Sastali su se Sarajevo i Željezničar.

Gradski rivali su remizirali rezultatom 1:1, a kao i obično, sjajna atmosfera vladala je na tribinama stadiona Asim Ferhatović Hase.

Ovaj meč je ujedno bio i najposećeniji u aktuelnoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gledalo je 24.000 navijača.

"Sa južne tribine Željezničar je bodrilo 3.500 gledalaca, bilo je pristalica "plavih" i na zapadu, ali dominirali su tamo navijači Sarajeva, baš kao i na istočnoj i severnoj tribini", pišu mediji u BiH o sinoćnjoj utakmici.

Poseta na derbiju BiH je ujedno i najveća u poređenju sa derbijima Hrvatske i Srbije ove sezone.

Nedavni okršaj Partizana i Zvezde u Humskoj gledalo je jedva 15.000 ljudi, bila je to moguće i najslabija poseta u istoriji srpskog derbija, dok je duelu Dinama i Hajduka, odigranom nedavno na "Maksimiru", prisustvovalo takođe veći broj navijača nego što je to bio slučaj u beogradskom derbiju.

Najveću utakmicu hrvatskog fudbala gledalo je 20.500 navijača.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()