Da li se sećate kada je Pjanić odbio da igra protiv Rusije? Sada nije odbio da ga plaćaju

Mnogo se raspravlja o tome šta je rekao o Rusiji

27.09.2024. 14:25
  • Podeli:
pjanić (2)-66f6a3561e3da.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dosta prašine podigao je transfer bosanskohercegovačkog fudbalera Miralema Pjanića u moskovski CSKA.

Pjanić je u centru pažnje ruskih i bosanskih medija zbog izjave od pre dve godine kada je zajedno s Edinom Džekom odbio da igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije, zbog vojne intervencije te zemlje u Ukrajini.

On se po dolasku u Moskvu, gde je potpisao dvogodišnji ugovor, izvinio za tu izjavu.

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim rečima od pre dve godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvredio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava", rekao je Pjanić.

"Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumem kako politika funkcioniše i kako utiče na sport. Međutim, ja sam fudbaler i sva moja pažnja je usmerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA – to je moja misija", dodao je vezista.

Bivši ruski fudbaler i trener Igor Kolivanov (56) govorio je o transferu Pjanića u moskovski klub.

Istakao je da je Pjanić u poznim igračim godinama, a osvrnuo se i na Miralemovo izvinjenje

"Pjanić je dobar, zanimljiv fudbaler koji je igrao u super klubovima, ali ima 34 godine. Mnogo se raspravlja o tome šta je rekao o Rusiji. Drago mi je da se izvinio, ali svi odmah počnu da se izvinjavaju kada im se ponudi novac. Sa Pjanićem se može desiti ista priča kao sa Markiziom i Širleom, ali Miralem je pre CSKA igrao dve godine u Emiratima. Ako ga je CSKA uzeo, znači da je potreban timu", smatra nekadašnji reprezentativac Rusije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()