Dalić pred Italiju: Uvek smo bili pravi u ovakvim utakmicama

Hrvatsku samo pobeda drži u životu

23.06.2024. 21:20
  • Podeli:
zlatko dalić_goran stanzl_pixsell-1669623302870.webp Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odlučujuću utakmicu za prolaz u osminu finala EURO igra protiv Italije i samo joj pobeda garantuje siguran prolaz. 

 Selektor Zlatko Dalić je optimista pred ovaj susret.

"Još jedna u nizu istorijskih utakmica, ali mi smo spremni. Svi su zdravi osim Domagoja Vide. Svesni smo situacije u kojoj jesmo, da nam igra samo pobeda i to moramo ostvariti. Ne bismo htjeli ovako brzo ići kući, ali u prve dve utakmice nismo ostvarili potreban rezultat. Moramo sad to učiniti. Uvek smo bili pravi u ovakvim utakmicama, ključnim, tako da se idemo boriti. Sigurno je pritisak tu, jer je nam cilj bio proći grupu. Za nas je svaka utakmica istorijska. Pritisak je tu i zbog naših rezultata, ali i ovih 100.000 ljudi koji hodaju za nama po Njemačkoj, ali to nas ne bi smjelo sputati da pokažemo svoje najbolje lice. Trebaće nam karakter da ne primimo prvi gol zbog čega smo u prve dve utakmice srljali. Moramo se malo drukčije postaviti i morao čekati svoju šansu", rekao je Dalić.

Mnoge zanima kako to Hrvatska, koja je na poslednja dva svetska prvenstva osvajala medalje, sada ovako loše igra.

"Slažem se da ovo dosad nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije. Razlika u odnosu na SP je da prelagano primamo golove. Nemamo Ivana Perišića kakav je bio u Kataru, kad je bio u vrhunskoj formi, a neki igrači su stariji dve godine".

AP PHOTO EBRAHIM NOROOZI
 

O Lućanu Spaletiju selektoru Italije, ima samo reči hvale.

"Cenim njega i njegove rezultate, s Napolijem je bio prvak i ima vrhunskih rezultata. Italijani su poznati po taktici, u tom su najjači. I u odbrani, njima je bod sada dovoljan, svesni smo toga. Moramo biti spremni na sve na ovoj utakmici, biti strpljivi, ne biti nervozni, ne upasti u neke probleme ili provokacije, sve je moguće. Moramo biti spremni na sve to".

Na kraju, italijanski novinari su pitali “Kako će se Hrvatska postaviti protiv Azzurra?”

"Uveren sam da možemo postaviti svoj stil igre protiv Italije i da je to put do pobede. Njima je dovoljan i bod i ne verujem da će se tako postaviti jer je to teško. Očekujem ih goropadne, agresivne. Mi možemo biti na svom nivou, ako smo mogli protiv Brazila, Argentine i Engleske onda možemo i protiv Italije".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()