Damir Špica: Piksi je jedini čovek kome niko ne sme da sastavlja tim

Srbija može da ponovi podvig Hrvatske sa Mundijala u Rusiji, smatra kapiten slavne generacije Borca iz Banja Luke

20.09.2022. 11:57
  • Podeli:
damir_spica_anadolija (1)-1663570802647.webp Foto: Anadolija

Kapiten slavne generacije Borca iz Banja Luke Damir Špica, koja je pobedom protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Jugoslavije 1988. godine napravila najveći uspeh u svojoj istoriji, u razgovoru za Anadoliju kaže da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najzaslužniji za preporod nacionalnog tima.

"Piksi je došao na mesto selektora, zaveo red i disciplinu, složio ekipu i rekao bih da Srbija posle dugo vremena ima preozbiljnu reprezentaciju. Sigurno je da ćemo svi ovde navijati za njih, ali i za reprezentaciju Hrvatske.

Pratimo svaki dan utakmice u najjačim evropskim ligama, ne može ništa da nam promakne. Na osnovu trenutne forme igrača, mislim da Srbija može da ponovi podvig Hrvatske sa Mundijala u Rusiji pre četiri godine. Piksi na svakom mestu u timu ima dva kvalitetna rešenja. Odabrao je kako treba, napravio selekciju i momci zaista igraju moderan fudbal. Čak ni Brazil nije više u situaciji da očekuje sigurna tri boda protiv Srbije. Srbiju niko neće lako da pobedi. Živi bili, pa videli", kaže Damir Špica.

Iskusni fudbalski znalac svoju prognozu argumentuje konkretnim činjenicama:

"Mozak ekipe je Dušan Tadić, fudbaler vanserijske klase oko koga se vrti igra na sredini terena i koji već godinama unazad pripada ekstra klasi evropskog fudbala. Šta tek reći o napadačima. Ne zna se koji je jači i opasniji, Aleksandar Mitrović ili Dušan Vlahović. Dodajte Sergeja Milinković-Savića i jasno vam je da Srbiji u skoku nijedna reprezentacija ne može da parira. Mitrović je najjači u vazduhu, pogledajte sa kakvom lakoćom trese mreže u Engleskoj. Jaki su na sredini, u odbrani, zaista ne vidim slabu tačku u reprezentaciji Srbije.

Sve je složeno kako treba. Bitno je samo da igrači slušaju šta selektor govori, da se pridržavaju dogovora iz svlačionice i sve će biti u redu. Vidim da je disciplina na visokom nivou, Piksi je verovatno jedini čovek kome niko ne sme da sastavlja tim i nameće igrače za reprezentaciju. Ima majstore na raspolaganju i ako ih bude držao ’pod ključem’, Srbija će da napravi bum u Kataru".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()