Dani Alveš iz zatvora: Moram da se izvinim samo svojoj ženi

Savest mi je čista, poručuje brazilski fudbaler

23.06.2023. 12:39
  • Podeli:
Dani ALveš_Profimedia-649407fa9e2fe.webp Foto: Profimedia

Bivši brazilski fudbaler, do nedavno najbolji strelac na svetu i zvezda najtrofejnije Barselonine generacije Dani Alveš, koji je suočen sa teškim optužbama za seksualni napad, prvi put je progovorio iz zatvora.

Suđenje čeka iza rešetaka, a ako bude proglašen krivim, čeka ga kazna zatvora između šest i 12 godina.

Alveš je javno progovorio o slučaju za emisiju "Ana Rosa program" na španskoj televiziji.

"Ne znam ima li čistu savest, spava li dobro noću. Ali opraštam joj", rekao je četrdesetogodišnji Brazilac, koji je u pritvoru od 23. januara nakon što ga je dvadesettrogodišnjakinja optužila da ju je silovao u toaletu u renomiranom noćnom klubu katalonske metropole.

Alveš se obratio devojci koja ga je tužila:

"Apelujem na tvoju savest. Nije bilo nijedne noći da nisam mirno spavao. Niti jedne noći. Savest mi je čista. Nikada nikoga nisam povredio. Nisam ni nju te noći. Odlučio sam da dam ovaj intervju, svoj prvi intervju, kako bi ljudi saznali moju stranu priče i šta ja mislim o celom slučaju. Želim da znate priču o onome šta sam proživeo tog jutra i u tom toaletu. U javnost je izašla strašna priča o strahu i užasu, koja nema nikakve veze sa onim što se dogodilo ili što sam učinio".

Trofejni fudbaler je izneo svoju verziju događaja:

"Ušao sam u toalet iza nje. Ušao sam za njom. Nisam ni zaključao vrata. Vrata su bila sve vreme otvorena, praktično sam sve vreme sedeo na WC dasci. Pada mi na pamet da postoji neko ko joj je dao loš savet. Da mu je bilo loše nakon što je to uradio, da je napravio korak napred i da ne zna kako da se izvuče iz zavrzlame u koju je sam sebe uvalio i u koju je uvukao mene".

Alveš je, uz jasnu poruku da je nevin, na kraju zaključio:

"Jedina osoba kojoj moram da se izvinim je moja supruga".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()