David pobedio Golijata: Austrija savladala Holanđane za direktan plasman u osminu finala EP

Austrija i Francuska su kao dve najbolje selekcije iz grupe D prošle dalje, dok su "lale" osvojile tek treće mesto

25.06.2024. 19:56
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija austrije, holandije - 25 jun 2024 - foto Reuters (3)-667b0346e3f7f.webp Foto: Reuters

Austrija je napravila veliko iznenađenje i savladala Holandiju sa 3:2 (1:0) u poslednjem, trećem kolu grupe D Evropskog prvenstva i plasirala se direktno u nastavak turnira u Nemačkoj sa prvog mesta u grupi. Do ovakvog raspleta došlo je pošto su u drugom meču Francuska i Poljska odigrale nerešeno - 1:1.

Najpre je Malen auto-golom dao prednost Austriji u 6. minutu i, ispostavilo se, postavio i rezultat prvog poluvremena. Ipak, odmah na startu drugog dela igre "lale" su izjednačile - precizan je bio Gakpo u 47. minutu.

Možda su mnogi pretpostavljali da će Holandija od tog trenutka da u potpunosti preokrene rezultat, ali Austrijanci se sa tim nisu složili. Naprotiv, u 59. minutu Šmid je opet doveo izabranike Ralfa Rangnika u vođstvo, mada je u 75. minutu Depaj uspeo da donese novo izjednačenje Holandiji.

Foto: Reuters

Pokazaće se da ni to nije dovoljno za preokret - Sabicer je u 80. minutu postigao treći gol za Austriju i doneo veliko iznenađenje - pobedu od 3:2 i direktan plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Dakle, posle pobede Austrije i remija "trikolora", Austrija je zauzela prvo mesto sa 6, a Francuska drugo mesto sa 5 bodova - te dve reprezentacije su se direktno plasirale dalje. Holandija, koja je važila za favorita za direktan plasman u polufinale, završila je tek na trećem mestu sa 4 boda, dok se znalo da je Poljska još posle prva dva meča završila svoje učešće na EP, ali na kraju dostojanstveno, bar sa jednim bodom.

Foto: Reuters
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()