De La Fuente pred Francusku: Ne nameravam ništa da izmišljam

Prema mišljenju mnogih Španci igraju najlepši fudbal na Evropskom prvenstvu

08.07.2024. 16:10
  • Podeli:
Luis de la Fuente_Foto Profimedia-6489cb09548e4.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Španije su se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, a sleduje im duel protiv Francuske.

Kratak osvrt na pobedu protiv Pancera dao je selektor Crvene furije Luis de la Fuente i dotakao se izmena koje je napravio u završnici meča.

"Napravio bih iste promene i to u istom minutu. Nismo želeli da iscrpimo Lamina i Nika, bili su nam potrebni igrači koji više rade na krilu. Igrači koji su ušli sa klupe bili su pravi protagonisti utakmice. Lamin je uznemiren. Ima fizičku snagu da izdrži utakmicu i produžetke, ali morate biti oprezni sa njegovom fizičkom snagom i emocijama. Ako bude morao da igra 120 minuta protiv Francuske, izdržaće".

Najveća opasnost po Španski tim u narednom meču predstavlja Kilijan Mbape, iako ne igra na očekivanom nivou. Selektor Španije kao rezultat nešto slabijih izdanja vidi masku koju novi igrač Reala nosi posle preloma nosa.

"Ljudi moraju da znaju da je Mbapeova maska prilično ograničavajuća. Imali smo sličan slučaj sa Le Normanom i nije disao normalno, bio je veoma umoran i imao problema sa mišićima. Najbolja verzija Mbapea još nije viđena. Sigurno ograničeno onim što se desilo u prvoj utakmici, ali ima ogroman potencijal".

Za kraj je otkrio da neće previše menjati plan igre i formaciju za meč polufinala.

"Ne nameravam ništa da izmišljam protiv Francuske. Obično volim da svaki igrač igra na poziciji na kojoj se najbolje oseća. Utakmica protiv Nemačke je bila fantastična, ali moramo bolje da pritiskamo, da imamo veću kontrolu, bolje iskoristimo šanse, da budemo efikasniji", zaključio je De la Fuente.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()