Dmitrović napustio reprezentaciju, Kovačević popunio prazno mesto

Marko smatra da ima dovoljno mladih golmana kojima bi trebalo pružiti šansu, rekao je Stojković na okupljanju reprezentacije

20.03.2023. 13:00
  • Podeli:
Vladan Kovačević-64184d3c6b351.webp Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković (31) saopštio je da golman Sevilje Marko Dmitrović više neće nastupati za nacionalni tim, jer želi da se posveti klupskim obavezama.

Fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči mečeva kvalifikacija za EP protiv selekcija Litvanije i Crne Gore.

Stojković je objavio da Dmitrović više neće nastupati za selekciju Srbije.

"Dmitrović nas je obavestio pre nekoliko dana da neće više igrati za reprezentaciju, da želi da se posveti klupskim obavezama. Posle dve godine naše saradnje, želim da mu poželim sve najbolje. To je njegova odluka, pretpostavljam da želi da se bori da bude prvi golman u Sevilji. Prema njegovim rečima, ima dovoljno mladih golmana kojima bi trebalo pružiti šansu. To je prava istina, ovo što ja kažem", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Dmitrović je za prvi tim Srbije branio na 19 mečeva.

Selektor je istakao da je golman Vladan Kovačević pristao da brani za Srbiju.

"U planu je bio poziv Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo, jer papirologija nije završena. On će biti pozvan čim to bude završeno. Važno je da smo postigli saglasnost da debituje i tu je sve jasno", rekao je Stojković..

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Crnom Gorom u Podgorici.

Pored Srbije, Litvanije i Crne Gore u grupi G kvalifikacija za EP 2024. nalaze se još Mađarska i Bugarska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()