Prva utakmica na 'Novom Lagatoru': Kako izgleda stadion pravljen po najvećim evropskim standardima

FK Loznica će od 17 časova dočekati ekipu Vrelo sport sa Uba

18.11.2023. 14:36
  • Podeli:
lagator tanjug tara-6558bd2d4926d.webp Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ

U istoriji lozničkog kraja 18. novembar biće zabeležen kao dan kada je otvoren novi fudbalski stadion ‘‘Lagator’‘ i na njemu odigrana prva fudbalska utakmica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom današnje posete Loznici obišao je i najmoderniji i najveći sportski objekat u Loznici, na kome će od 17 časova, FK Loznica dočekati ekipu Vrelo sport sa Uba, u okviru 14. kola Srpske lige ‘‘Zapad’‘.

Zbog termina odigravanja Lozničani će ne samo imati prvi put priliku da ‘‘zeleno-bele’‘ gledaju na novom stadionu već će to biti i prvi meč odigran pod svetlima reflektora.

Stari ‘‘Lagator’‘, koji se nalazio maltene na istom mestu gde i novi, porušen je u martu 2021. čime su praktično i počeli radovi na izgradnji novog.

Rok za završetak stadiona bio je 730 kalendarskih dana, odnosno februar 2023. godine, ali se do okončanja posla zbog nepredviđenih problema moralo sačekati osam meseci više.

O stadionu

"Novi Lagator" je napravljen po najvećim evropskim standardima, i nalazi se mestu gde je nakda bio i stari stadion. Kapacitet ovog velelepnog fudbalskog zdanja je 8.030 mesta, koja su raspoređenama na dva nivoa tribina.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da su stolice montirane po "engleskom sistemu", u različitim dezenima plave boje, kako bi i kada je na stadionu nešto manje ljudi, ljudsko oko rezonovalo da su tribine ispunjene.

Što se tiče samog terena, travnati tepih je sačinjen od kombinacije prirodne i veštačke trave. Teren je dugačak 105 i širok 72 metra, a deo za igru sačinjen je od hibridne trave, dok je prostor oko terena sastavljen od podloge sa veštačkom travom.

Takođe, na stadionu se nalazi 12 ulaza, sa najmodernijim sistemom za očitavanje karata, dok unutar stadiona postoji i osam liftova, koji će olakšati kretanje ljudi.

Prema projektu, na stadionu bi trebalo biti zaposleno 100 ljudi, u različitim sektorima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()