Dva imena u opciji: Atalanta skratila spisak rivala Partizana za Ligu šampiona

Crno-beli kreću od druge runde kvalifikacija

27.05.2024. 11:46
  • Podeli:
Fudbaleri Partizana-6551d8d737a0e.webp Foto: FK Partizan

Nakon pobede Atalante nad Torinom postalo je jasno da će u Ligu šampiona naredne sezone direktno i Benfika. 

Odigrao je tim iz Bergama bez ikakvih kalkulacija, iako je mogla da pogura sunarodnike u Ligu šampiona. Ovako, Atalanta će biti treća ili četvrta u Seriji A i plasman u Ligu šampiona ostvariće na osnovu tog plasmana.

Petog predstavnika Italija je dobila zbog odličnih rezultata ove sezone i činjenice da su jedna od dve zemlje sa najboljim koeficijentom, druga je Nemačka, pa će u Ligu šampiona i Bolonja.

Zbog svega navedenog menjaju se i stvari u „stazi pratilaca“ u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa će od druge runde kvalifikacija krenuti svega četiri tima, među njima i vicešampion Srbije Partizan.

Foto: Dušan Milenković/Ata images

Poznati su i potencijalni rivali crno-beli, podjadnake šanse su da će igrati protiv turskog Fenerbahčea ili ukrajinskog Dinama iz Kijeva. Uz Partizan, nepovlašćen je još švajcarski Lugano.

Ukoliko Partizan bude uspešan i izbori plasman u treće kolo kvalifikacija, ponovo bi bio nepovlašćen, a potencijalni rivali u toj rundi crno-belima bili bi: Rendžers (Škotska), Slavija Prag (Češka), Salcburg (Austrija) i Lil (Francuska).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()