Dva izdanja Srbije na Kipru: Gol na početku za utehu na kraju

Dosta propuštenih prilika oba tima

25.03.2024. 19:54
  • Podeli:
Srbija Kipar Sergej-6601c1a52e7f3.webp Foto: AP Photo/Petros Karadjias/Tanjug

Fudbaleri Srbije su na Kipru popravili utisak, ali se nisu proslavilia. Slavili su Orlovi u Larnaki protiv reprezentacije domaćina sa 1:0. Jedini gol na meču dao Sergej Milinković Savić u, ranom, 7. minutu, posle asistencije Lazara Samardžića

Imao je šansu i Aleksandar Mitrović, četiri minuta kasnije, sa bele tačke. Ali je prilika propuštena jer je napadač Srbije zastao pri izvođenju jedanaesterca da ga je golman Kipra dobro procenio i šut mu odbranio...

Dobro su fudbaleri Srbije odigrali to prvo poluvreme, u potpuno drugačijem sastavu od onog koji je startovao protiv Rusije. Pravdali su ulogu favorita i imali su kontrolu meča u prvih 45 minuta.

Međutim, kao da su se opustili ili rasteretili ili potcenili rivala jer ono šta su pokazali u drugom poluvremenu nije bilo ni blizu očekivanja na velikim takmičenjima. Kako se vetar u Larnaki pojačavao tako su se i Kiprani razigravali i bili češće u prilici da zatresu mrežu Rajkovića. 

Dve najbolje šanse domaćini su imali u 65. minutu kada je Joanis Pitas pogodio stativu, a potom Anderson Koreja i još jednu priliku iz odbijene lopte. 

Kako se utakmica bližila kraju Kiprani su sve jače pritiskali i terali Srbiju da se brani. Rajković je bio na nivou zadatka pa je odbranio svaki šut u okvir gola. 

Fudbaler Partizana Samed Baždar debitovao je za selekciju Srbije, pošto je u 76. minutu zamenio Sergeja Milinković-Savića.

Srbija je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala u 87. minutu. Luka Jović je pokušao da pogodi donji levi ugao domaćeg tima, ali je bio neprecizan. 

Poslednju priliku za Orlove, na AEK stadionu, imao je u 90. minutu Mijat Gaćinović na dodavanje Dušana Tadića, ali je golman Kipra zaustavio njegov udarac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()