Edi Hau nadmašio ambicije kluba: Niko nije očekivao plasman u Ligu šampiona

Njukasl je četiri puta u istoriji osvojio titulu u Engleskoj, a poslednji put 1927. godine

23.05.2023. 10:58
  • Podeli:
Edi Hau trener Njukasla-646c801dc4d04.webp Foto: AP Photo/Rui Vieira/Tanjug

Menadžer Njukasl Edi Hau izjavio je da je njegov tim plasmanom u Ligu šampiona prevazišao sva očekivanja ove sezone, prenose britanski mediji.

Njukasl je kolo pre kraja u Premijer ligi izborio plasman u LŠ naredne sezone. "Svrake" su remijem protiv Lestera 0:0 osigurale makar četvrto mesto u engleskom prvenstvu. Njukasl je posle 20 godina izborio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

"Kada se osvrnem, uoči sezone postavljeni cilj sigurno nije bio da završimo među četiri najbolja kluba u ligi. Iskreno, svi u klubu smo osećali da nismo još spremni za LŠ. Glavni cilj je bio da se konsolidujemo i postanemo bolji tim. Ali mentalitet, stav svih igrača je bio neverovatan. Idemo dalje, želim velike uspehe sa klubom, naredni cilj je osvajanje trofeja", rekao je Hau.

Njukasl je četiri puta u istoriji osvojio titulu u Engleskoj, a poslednji put 1927. godine.

Konzorcijum predvođen Saudijskim javnim investicionim fondom zvanično je kupio Njukasl u oktobru 2021. godine.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()