Egal Partizana posle dva penala

Crno-beli su na ovom meču bili lišeni pomoći Dijabatea, Traorea, Pantića i Jovića – sve zbog lakših povreda

15.01.2023. 19:23
  • Podeli:
Fudbaleri Partizana1-63c444a406a43.webp Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana remizirali su sa rumunskom Univerzitateom 1:1 (1:0) u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj.

Crno-beli su poveli golom Andrije Pavlovića u 11. minutu iz penala, a izjednačio je Andrej Ivan u 77. minutu, takođe sa bele tačke.

U prvom poluvremenu crno-beli su na krilima mladih igrača, pre svega Sameda Baždara, stvarali šanse i zasluženo došli do prednosti. Nakon faula u kaznenom prostoru nad pomenutim Baždarom, Andrija Pavlović je bio neumoljiv i sa kreča matirao raspoloženog rumunskog golmana Arluskisa

Potom je i Kvinsi Menig imao stopostotnu šansu nakon sjajne asistencije Baždara, ali je ovoga puta popularni Arla izašao kao pobednik.

U nastavku je trener Partizana promenio ceo tim, osim golmana Milana Lukača, dok je rival, kojem je ovo i generalna proba za početak prvenstva, svim silama pokušavao da dođe do izjednačenja. Rikardo je imao sjajnu priliku početkom drugog poluvremena, ali je pucao malo pored gola i nakon još nekoliko propuštenih šansi – stigla je i kazna. Ponovo sa bele tačke, gol za Universitateu je postigao Ivan za, ispostaviće se, konačnih 1:1.

Valja napomenuti da je Partizan na ovom meču bio lišen pomoći Dijabatea, Traorea, Pantića i Jovića – sve zbog lakših povreda. 

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da je zadovoljan i da na početku priprema rezultat nije u prvom planu:

"Pokazalo se da su igrači fizički spremni i da su ispunili zadatke po pitanju trčanja, što je meni trenutno najvažnije. Mladi igrači treba da uče pored starijih. Mislim da je značajno što su igrali protiv jedne kvalitetne ekipe kojoj je ovo bila i generalna proba“, istakao je Petrić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()