Englez prvi zažalio zbog transfera u Saudijsku Arabiju: Napravio sam grešku

Samo ja znam šta se dešavalo tamo dok sam bio, kaže igrač Ajaksa

14.03.2024. 20:51
  • Podeli:
Džordan Henderson-65f3552098a13.webp Foto: Nick Potts/PA via AP/Tanjug

Dugogodišnji reprezentativac Engleske Džordan Henderson prvi je fudbaler koji je priznao da je odlazak u Saudijsku Arabiju bila greška u karijeri.

Saudijski klubovi su u 2023. godini napravili su pravi bum fudbalskom tržištu i doveli su desetine vrhunskih igrača iz Evrope, a sve im se to ostvarilo jer su mogli da im ponude ozbiljne finansijske ugovore. 

Za sada se samo jedan igrač vratio - Henderson je napustio Liverpul kao kapiten, otišao u Al Etifaku i posle svega šest meseci se vratio, pa sada brani boje Ajaksa.

Englez je imao samo 19 nastupa pre nego što je raskinuo ugovor i odrekao se velike plate. Kako danas kaže ne kaje se.

"Tokom tih meseci u Saudijskoj Arabiji naučio sam mnogo o sebi. Koji su moji motivi? Zašto igram fudbal? Fudbal je nešto što mi je u krvi", rekao je iskusni vezni fudbaler u razgovoru za holandski list "Het Parool" i objasnio:

"Sada znam. Liga u Saudijskoj Arabiji se razvija i biće još bolja, ali mi trenutno stvari tamo ne odgovaraju. Napravio sam grešku".

Englez je dodao i da ljudi "ne znaju celu priču", odnosno da samo on zna šta se dešavalo tokom vremena provedenog u Saudijskoj Arabiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()