Eto: Moramo da stavimo tačku na malverzacije

Mladi fudbaleri Kameruna, ali i drugih afričkih država u više navrata su pokušali da lažiraju svoj datum rođenja

09.01.2023. 08:40
  • Podeli:
samuel-eto-profimedia.jpg

Predsednik fudbalskog saveza Kameruna Semjuel Eto izjavio je povodom suspenzije mladih fudbalera Kameruna zbog lažnog predstavljanja, da je besan zbog nastale situacije.

"Moramo da stavimo tačku na manipulacije koje godinama uništavaju reputaciju kamerunskog fudbala“ izjavio je Eto, prenosi "Mundo deportivo".

Mladi fudbaleri Kameruna, ali i drugih afričkih država u više navrata su pokušali da lažiraju svoj datum rođenja da bi mogli da igraju za mlađe selekcije afričkih reprezentacija.

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) je 2017. godine pristupila rešavanju ovog problema.

Proces kontrole vrše matični fudbalski savezi, dok se testovi sprovode ispitivanjem zglobova igrača magnetnom kamerom za koje stručnjaci tvrde da može da utvrde starost sa sigurnošću od 99 odsto. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()