FIFA kaznila Urugvaj zbog sukoba igrača sa sudijom

Kažnjen je i FS Urugvaja zbog odgovornosti za ponašanje navijača i kršenje fer-pleja

29.01.2023. 11:01
  • Podeli:
Gana Urugvaj_Themba Hadebe AP Tanju-638a247da9eee.webp Foto: Themba Hadebe / AP / Tanju

FIFA je objavila je kazne za učesnike u sukobu sa sudijom posle utakmice Urugvaj - Gana na Svetskom prvenstvu u Kataru

Tako su urugvajski golman Fernando Muslera i štoper Hose Maria Gimenez suspendovani na četiri utakmice, dok su Edinson Kavani i Dijego Godin suspendovani na jedan meč.

Sukob se dogodio na meču 3. kola grupne faze protiv Gane, koji je Urugvaj pobedio rezultatom 2:0, ali trebala im je pobeda od 3:0 kako bi prošli dalje.

U sudijskoj nadoknadi Urugvajci su protestvovali zbog nedosuđenog penala za njihov tim, a sve se nastavilo i nakon utakmice, s obzirom na to da nisu mogli da se pomire sa činjenicom da su ispali sa Svetskog prvenstva.

Fudbalski savez Urugvaja kažnjen je sa 50.000 franaka, a kao razlog se navodi njihova odgovornost zbog diskriminatornog ponašnja navijača, kao i uvredljivog ponašanja igrača i kršenja pravila fair-pleja.

Suspendovani fudbaleri, objavila je FIFA, moraju da odrade društveno koristan rad na fudbalskom projektu i da plate kaznu u iznosu od 20.000 švajcarskih franaka

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()