FIFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije

Disciplinski postupak je pokrenut zbog potencijalnih prekršaja koji se odnose na neprilično ponašanje igrača i službenih lica, diskriminaciju i red i bezbednost na utakmici

05.12.2022. 14:16
  • Podeli:
fifa-foto-fifa.jpg

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata na meču trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Švajcarske.

"Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv FSS zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama)", navodi se u saopštenju FIFA.

Švajcarska je na ovom meču pobedila 3:2, a utakmica je obilovala velikim tenzijama na terenu između igrača dva tima.

Srbija je završila takmičenje na Mundijalu na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()