FIFA rang lista: Brazil prvi, a Srbija nazadovala osam mesta

Prvo mesto na rang listi FIFA zadržala je reprezentacija Brazila sa 1.840,77 bodova.

22.12.2022. 13:29
  • Podeli:
Tan2022-11-15_90893_0 Fudbalska reprezentacija Srbije Tanjug Rade Prelić-1668510143071.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Reprezentacija Srbije trenutno se nalazi na 29. mestu na rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koja je objavljena danas.

Srbija je nazadovala osam mesta u odnosu na prethodnu listu, pošto je naša selekcija uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru bila 21. reprezentacija sveta.

Fudbaleri Srbije eliminisani su u grupnoj fazi Mundijala, a takmičenje u Kataru završili su na 29. mestu. Naša selekcija trenutno ima 1.526,46 bodova.

Prvo mesto na rang listi FIFA zadržala je reprezentacija Brazila sa 1.840,77 bodova. Argentina, koja je osvojila titulu u Kataru, trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa 1.838,38 poena. 

Napredak za jedno mesto zabeležila je Francuska, koja je trećeplasirana sa 1.823,39.

U TOP 10 najboljih selekcija sveta se nalaze još Belgija, Engleska, Holandija, Hrvatska, Italija, Portugalija i Španija.

Najveći napredak napravila je selekcija Maroka, koja je na prethodnoj listi bila 22. Afrička selekcija je osvojila četvrto mesto na Mundijalu u Maroku, a trenutno je 11. reprezentacija sveta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()