FIFA: Većina timova u Kataru biće smeštena u radijusu od 10 kilometara

Treninzi pred mečeve uglavnom će se održavati u kampovima, a ne na stadionima na kojima se igraju utakmice

26.07.2022. 16:00
  • Podeli:
al-rihla-lopta-foto-adidas.jpg

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će tri četvrtine selekcija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra) biti smeštene u radijusu od svega 10 kilometara.

Za razliku od prethodnih šampionata, svaka reprezentacija biće smeštena u jednom hotelu i koristiće samo jednu bazu tokom čitavog turnira, dok će se treninzi pred mečeve uglavnom odvijati u kampovima, a ne na stadionima na kojima se igraju utakmice.

"Igrači će imati više vremena za odmor i trening za vreme takmičenja, dok će imati priliku da iskuse uzbuđenje sa kolegama iz drugih reprezentacija i navijačima koji će se okupljati u istom području", izjavio je izvršni operativac FIFA Kolin Smit.

Fudbalska reprezentacija Srbije takmičiće se na Mundijalu u Kataru u G grupi, a rivali će joj biti Brazil (24. novembra), Kamerun (28. novembra) i Švajcarska (2. decembra).

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()