FK Sautempton: Uklanjamo ljude koji šire rasizam

Frustrirajuć je nedostatak značajne reakcije od strane platformi društvenih medija, smatra engleski klub

13.03.2023. 14:52
  • Podeli:
Sautempton i Mančester junajted-640f2a7b8a353.webp Foto: Profimedia

Fudbalski klub Sautempton osudio je rasističke uvrede, koje je igrač engleskog kluba Kajl Voker-Piters doživeo na društvenim mrežama, prenose britanski mediji.

Voker-Piters je u finišu meča 27. kola Premijer lige sa Mančester junajtedom (0:0) napravio prekršaj nad protivničkim igračem Alehandrom Garnačom, koji je teren napustio na štakama. Po završetku meča usledili su uvredljivi komentari odbrambenom igraču Sautemptona preko društvenih mreža.

"Zgroženi smo i razočarani ponašanjem onih koji se u onlajn prostoru spuštaju do nivoa zlostavljanja igrača zbog boje njihove kože. Ono što je jednako frustrirajuće je nedostatak značajne reakcije od strane platformi društvenih medija, koji dopuštaju da se takva mržnja razmnožava", ističe se u saopštenju Sautemptona.

Engleski klub je naveo da je o celom slučaju obavestio policiju u Hempširu.

"Fudbalski klub Sautempton se bori svaki dan za uklanjanje takvih ljudi iz našeg sporta i naše zajednice kako bi zaštitili igrače, osoblje, navijače Sautemptona i sve navijače širom sveta, koji prepoznaju i slave različitosti, koje čine fudbal posebnim. Prosledili smo policiji sve uvrede, a obavestili smo i sve društvene mreže. Nadamo se da ovakve stvari više neće ponoviti", zaključuje se u saopštenju Sautemptona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()