Francuska Liga 1 nije više član Lige petice: Superliga Srbije je Turske

U sezoni 2023/2024 koja uskoro počinje, Liga 1 je ispala iz top 5

05.07.2023. 09:48
  • Podeli:
psg-titula-reuters.jpg

Francuska Liga 1 više nije članica Liga petice kada su u pitanju UEFA koeficijenti kojima će se raspoređivati mesta u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Godinama je Liga 1 bila deo elitnih pet liga zajedno sa engleskim Premijeršipom, španskom La Ligom, nemačkom Bundesligom i italijanskom Serijom A, ali to više nije slučaj.

U sezoni 2023/2024 koja uskoro počinje, Liga 1 je ispala iz top 5, pa je na poziciji pet zamenila holandska Eredivisie.

Premijeršip je na prvom, La liga na drugom, Serija A na trećem, pa Bundesliga na četvrtom mestu za sezonu pred nama.

Srpska Superliga je na listi 13. 

Što se tiče bosanskohercegovačke Premijer lige, ona je na 40. mestu i gleda u leđa tzv. Kosovu, Jermeniji, Moldaviji...

Poslednji, 55. je San Marino.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()