FS Poljske odlučio: Bojkotovaćemo sve ruske selekcije

UEFA je navela da će ruske reprezentacije igrati bez zastave

28.09.2023. 09:43
  • Podeli:
ruska zastava pixabay-650497f437061.webp Foto: Pixabay

Predsednik Fudbalskog saveza Poljske (PZPN) najavio je da će ova zemlja bojkotovati moguće utakmice protiv ruskih selekcija u evropskim takmičenjima.

"Bio sam iznenađen saopštenjem Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA). Ako ruskim selekcijama bude dozvoljeno da igraju, naše reprezentacije neće igrati protiv njih. Ovo je jedina ispravna odluka", rekao je predsednik PZPN Cezari Kuleša na društvenoj mreži X.

UEFA je objavila da će ruske selekcije uzrasta do 17 godina vratiti u svoja takmičenja pošto "deca ne smeju biti kažnjena za dela za koja su isključivo odrasli odgovorni". UEFA je navela da će ruske reprezentacije igrati bez zastave, himne, zvanične opreme i na neutralnom terenu.

Fudbalski savez Ukrajine saopštio je da će bojkotovati sva takmičenja u kojima će učestvovati ruske reprezentacije.

UEFA je u februaru prošle godine suspendovala sve ruske reprezentacije i klubove iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()