FSS dodelio 'Zlatne lopte': Najbolji u 2023. Stojković, Mitrović i Jovana Damjanović

Nagrada za najboljeg fudbalera otišla u ruke Aleksandra Mitrovića, koji iza sebe ima sjajnu godinu na klupskom i reprezentativnom planu, a u konkurenciji dama 'Zlatnu loptu' je osvojila fudbalerka minhenskog Bajerna Jovana Damjanović

27.12.2022. 18:30
  • Podeli:
Dragan Stojković Piksi_FSS-1668444008452.webp Foto: FS Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobitnik je "Zlatne lopte" za najboljeg srpskog trenera u ovoj godini, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi. Stojković je drugi put uzastopno, a treći put u karijeri dobio to priznanje.

"Nagrada za najboljeg fudbalera odlazi u ruke Aleksandra Mitrovića, koji iza sebe ima sjajnu godinu na klupskom i reprezentativnom planu. U konkurenciji dama, Zlatnu loptu Srbije za 2022. godinu zaslužila je Jovana Damjanović koja je ostavila zapažen trag i u dresu minhenskog Bajerna", navodi se u saoštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Za selektora ženske A reprezentacije Srbije imenovan je Dragiša Zečević, a za selektora ženske kadetske selekcije (U17) Aleksandar Petrović.

"Usvojen je izveštaj Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije, o radu i rezultatima našeg najboljeg nacionalnog tima u periodu od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije do poslednje akcije reprezentacije, učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru", dodaje se u saopštenju FSS.

Sednica Izvršnog odbora FSS očekivano je bila veoma zanimljiva, a buru je podigao Novica Tončev.

Kao što je Tanjug najavio, Tončev, koji je član Izvršnog odbora, zatražio je da se na sednici podnese izveštaj o kriterijumima na osnovu kojih je sastavljena delegacija FSS za Mundijal u Kataru, kao i visinu troškova.

Zatražio je i da članovi dobiju na uvid visinu nagrade članovima FSS koja je isplaćena pre odlaska u Katar, kao i da se utvrdi odgovornost za to što je prilikom tih odluka "prenebregnuta"  nadležnost Izvršnost odbora.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()