Fudbaleri Kanade eliminisali Venecuelu: U polufinalu Kopa Amerika protiv Argentine

Kanada je debitant na ovom takmičenju

06.07.2024. 10:20
  • Podeli:
Tan2024-07-0605362807_2 kopa amerika kanada AP PhotoRichard Rodriguez-6688fe224d3d1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Rodriguez

Fudbaleri Kanade pobedili su Venecuelu boljim izvođenjem penala (4:2, u regularnom toku 1:1) i tako stigli do polufinala Kopa Amerika gde će igrati protiv branioca trofeja Argentine

Debitant na Kopa Amerika Kanada je u 13. minutu meča igranog u Arlingtonu povela golom Džejkoba Šafelberga. 

Izjednačenje je doneo najbolji strelac Venecuele Salomon Rondon koji je u 65. minutu sa više od 40 metara lobovao golmana Maksima Krepoa koji je nepotrebno istrčao. 

Bio je to treći pogodak 35-godišnjeg Rondona na turniru, koji je sad drugi strelac takmičenja, iza Argentinca Lautara Martineza koji je dao četiri gola. 

Pošto na Kopa Amerika nema produžetaka pre finala, posle 90 minuta igre usledili su penali, a u njima su Kanađani bili uspešniji, iako nisu iskoristili dva penala, ali su Venecuelanci tri puta bili neuspešni. 

Kanada će tako u polufinalu, u noći između utorka i srede, igrati protiv Argentine, od koje je pre dve nedelje, na startu turnira, poražena rezultatom 0:2. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()