Galtije na klackalici: Zidanovo i Tuhelovo ime na horizontu PSŽ

Akcionari PSŽ su nestrpljivi zbog Galtijevih najnovijih poraza

17.02.2023. 11:39
  • Podeli:
zinedine-zidane-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Poslednji neuspeh PSŽ, u Ligi šampiona protiv Bajerna, stavio je trenera Kristofa Galtijea na rub ponora. Pedesetšestogodišnji trener je već pretrpeo dovoljno poraza da bi nedeljna utakmica protiv Lila mogla da bude prekretnica.

Prema "Le Parisien", akcionari PSŽ počinju da postaju nestrpljivi i mogli bi da zatraže smenu trenera u slučaju da Parižani budu poraženi u La Ligi. Za čelnike kluba Galtije je na izmaku kredita i njegovo prisustvo na klupi u 2. kolu Lige šampiona nije zagarantovano.

Na horizontu se ponovo pojavljuje ime Zinedina Zidana. Vlasnici kluba dugo sanjaju o potpisivanju ugovora sa trenerom iz Marseja, čiji je glavni cilj bio da nasledi Dešana u francuskom nacionalnom timu. Kada je to propalo bivši fudbaler traži alternativu za trenerski angažman.

PSŽ je unapredio pregovore sa Zidanom, ali je bivši trener Real Madrida odbio tada predlog verujući da Didije Dešam neće da ga obnovi. 

Još jedno od imena koje menadžment kluba razmatra je Tomas Tuhel. Nemac je napustio PSŽ 2020. godine nakon što ga je Leonardo otpustio iz ličnih i nesportskih razloga. Nakon što ga je Čelsi otpustio na početku sezone, neki članovi PSŽ zagovaraju da on bude Galtijeov naslednik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()