Gaučo: Gvardiola i Klop ne bi bili toliko dobri u Brazilu

Kontroverzni trener sa ogromnim iskustvom u vođenju timova Brazila

14.05.2023. 10:50
  • Podeli:
Renato Gaučo-6460a0aec1500.webp Foto: Profimedia

Renato Gaučo je poznat po svom ekscentričnom načinu ponašanja i svojim rečnikom u razgovoru sa medijima. Sadašnji trener Gremija (tim za koji igra Luis Suarez) dao je intervju za "Ao Estadao", u kom je govorio o hipotetičkim problemima adaptacije koje bi treneri poput Pepa Gvardiole ili Jirgena Klopa imali ako bi ikada stigli u Brazil.

Trener ima veliko iskustvo u vođenju timova Brazila, u stvari, trenirao je timove poput Flamenga, Gremija i Fluminensea neprekidno duže od 26 godina. On zna šta znači osvojiti Kopa Libertadores na čelu Porto Alegra.

"Gvardiola i Klop su veoma dobri, ali morate da uzmete u obzir jednu stvar: veoma je lako da uzmete i formirate grupu sa 1.000 miliona evra“, rekao je selektor brazilskim medijima.

Pored toga, još jedna od prepreka koja bi se našla pred evropskim trenerima kada bi sleteli u Brazil bila bi, po mišljenju Gauča, "nivo pritiska koji je potrebno izdržati". 

"Ovde, čak i kada pobedite, imate pritisak. U Flamengu smo počeli da pobeđujemo, a onda smo nastavili da pobeđujemo, ali sa slabijim rezultatima. Navijači su počeli da negoduju jer nisu prihvatali pobede na taj način".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()