Gest pun simbolike: Vinisijus kapiten Brazila protiv Španije

Dve selekcije igraju baš na stadionu Real Madrida

26.03.2024. 19:11
  • Podeli:
Tan2022-12-0917291506_8 Vinicius Junior AP PhotoPavel Golovkin-6395d7ce6a482.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Fudbaler Reala Vinisijus Žunior biće kapiten Brazila u meču protiv Španije, saopštio je Fudbalski savez Brazila (FSB).

Kako je saopšteno, Vinisijus Žunior će traku nositi umesto standardnog kapitena Danila da bi se dodatno skrenula pažnja javnosti na borbu protiv rasizma

Vinisijus Žunior je često bio meta rasističkih uvreda na španskim stadionima, zbog čega je u ponedeljak čak i zaplakao na konferenciji za medije pred meč protiv Crvene furije. 

Španija i Brazil večeras igraju prijateljski meč na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu sa početkom od 21:30. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()