Golman Argentine prvi put o incidentu u Kataru: Počeo sam da se kajem

Prijatelj mi je pre ceremonije u Kataru rekao kako ne veruje da ću opet uraditi isto šta i na Kopa Amerika, rekao je Martinez

12.03.2023. 11:21
  • Podeli:
emiliano_martinez - reuters-63a41ccc48601.webp Foto: Reuters

Argentinski golman Emiliano Martinez jedan je od junaka Svetskog prvenstva u Kataru, gde su Gaučosi osvojili titulu. Ipak, zasenio je sve ružnim gestom pošto je primio "Zlatnu rukavicu" kao priznanje za najboljeg golmana na turniru.

Martinez je nakon primanja "Zlatne rukavice" prvo njom mahnuo prema navijačima, a onda je stavio na međunožje pa se iznova okrenuo prema publici koristeći nagradu kao falusni simbol.

Primitivni potez koji je Martinez izveo pred celim svetom izazvao je opštu osudu i zgražanje. Da sve nije bio nesmotren, euforičan, postupak najbolji golman Mundijala 2022 dokazao je ponašanjem u svlačionici, ali i dva dana kasnije na slavlju u Buenos Ajresu.

"Da, nije trebalo to sve da uradim. To je jedina stvar sa SP na koju nisam ponosan. To je bilo glupost koju sam napravio, ali uradio sam je i na Kopa Americi godinu dana ranije, kada sam isto osvojio "Zlatnu rukavicu" za najboljeg golmana prvenstva Južne Amerike, a Argentina osvojila titulu prvaka".

Prijatelj mi je pre ceremonije u Kataru rekao kako ne veruje da ću opet uraditi isto šta i na Kopi, ali nikad me nije bilo briga šta radim i šta drugi govore. Međutim, posle svih kritika na to šta sam uradio i kada sam malo razmislio. Žao mi je i to je zaista jedino čime se ne ponosim".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()