Gori jug Italije: Napoli je šampion nakon 33 godine

Pehar se posle dugog, predugog, posta vraća u grad podno Vezuva i ere koju je obeležio Dijego Armando Maradona

Autor: Dejan Marić
04.05.2023. 23:02
  • Podeli:
Napulj Napoli_Alessandro Garofalo La Presse AP Tanjug-6454175e64369.webp Foto: Alessandro Garofalo / La Presse / AP / Tanjug

Fudbaleri Napolija novi su šampioni Italije, pet kola pre kraja sezone Serije A. Napolitanci su do krune čekane 33 godine stigli remijem protiv Udinezea 1:1, što je bio znak za veliku feštu na jugu Čizme.

Pehar se posle dugog, predugog, posta vraća u grad podno Vezuva i ere koju je obeležio Mali Zeleni.

Još u nedjelju sve je bilo spremno za slavlje na stadionu "Dijego Armando Maradona". Međutim, Salernitana je imala druge planove, pa je osvojenim bodom odloženo slavlje.

Potom je isto učinio Lacio, pobedom nad Sasuolom.

Ni u četvrtak veče nije sve išlo "po loju", pošto je domaćin u Udinaama poveo 1:0. Pa ipak, gol vredan pehara postigao je ove sezone sjajni Viktor Osimhen i slavlje je moglo da počne.

Desetine hiljada navijača utakmicu su gledali na "Maradoni". A posle poslednjeg sudijskog zvižduka delirijum je dosegao vrhunac.

Slavi jug Italije, u nezapamćenoj žurci koja neće trajati samo ove noći, već danima, sedmicama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()