Gotova velika fudbalska karijera: Zlatan Ibrahimović u suzama objavio da je kraj

Karijeru je počeo u Malmeu, a potom je gradio širom Evrope

05.06.2023. 08:50
  • Podeli:
Zlatan Ibrahimović-647d849220c28.webp Foto: Profimedia

Čuveni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović objavio je da završava igračku karijeru.

On je posle pobede Milana protiv Verone (3:1) pred punim tribinama "San Sira" saopštio da je odlučio da je gotovo i da se povlači iz igre.

Dosadašnji saigrači, stručni štab i navijači priredili su mu veličanstven oproštaj na terenu stadiona na kom je, tokom svoje fantastične karijere, igrao u dresu Milana i Intera. Sve je bilo toliko emotivno da veliki Zlatan Ibrahimović nije skrivao suze. 

Karijeru je počeo u Malmeu, a potom je igrao za Ajaks, Juventus, Inter i Barselonu, odakle je prvi put došao u Milan kao pozajmljen igrač 2010. godine.

Potom je prešao na pun ugovor među roso-nere, da bi zatim igrao za Pari Sen Žermen, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi, a 2019. godine se vratio u Milan.

U karijeri je osvojio 34 trofeja.

Za reprezentaciju Švedske je odigrao 122 utakmice i postigao 62 pogotka.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()