Gvardiola, dok se svi pitaju šta je sa Halandom: Ne mogu da se ljutim na Erlinga

Norvežanin je, prvi put u dresu Sitija, šutirao mnogo puta i završio bez gola

18.02.2024. 13:43
  • Podeli:
Pep Gvardiola-6502b66db25b4.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Menadžer Mančester sitija Pep Gvaridola stao je u odbranu napadača svog tima Erlinga Halanda, koji je bio nekarakteristično nesiguran ispred gola rivala u utakmici protiv Čelzija.

Građani su na "Etihadu" ugostili Plavce' i odigrali samo nerešeno 1:1 (0:1) u meču 25. kola Premijer lige. Susret je bio dosta sadržajan, a obeležilo ga je taktičko nadmetanje Gvardiole i menadžera dvostrukog šampiona Evrope Maurisija Poketina.

Haland je devet puta šutirao ka golu koji je čuvao Đorđe Petrović. Srpski golman je dva puta odbranio šut Norvežanina, dva puta su je dobro reagovala odbrambena linija Čelsija, a ostali pokušaji su završili van okvira gola.

Erling, u dresu Sitija, nikada ranije nije šutirao toliko puta tokom meča, a da nije uspeo da da gol. Neke od tih šansi bile su izvesne – naprednom statistikom izraženo, kompjuterski algoritam je procenio da je Haland mogao da postigne barem gol, ako ne i dva.

"Dobro je što je Haland šutirao devet puta, na narednom meču će postići gol. Ne mogu da se ljutim na Erlinga. I ja sam bio fudbaler, postigao sam ukupno 11 golova tokom karijere koja je trajala 11 godina", rekao je Gvardiola.

A potom i dodao:

"U proseku – to je tek jedan gol po sezoni. Da li sam ja na osnovu toga pravi čovek da kritikujem i savetujem napadače? Stvorili smo veliki broj prilika, sledeći put će ih iskoristiti. Ne krivim ga, takve stvari su normalne u fudbalu. Igrači su ljudska bića. Naš tim nije igrao na uobičajenom nivou u prvom poluvremenu“.

Građani zauzimaju treće mesto na tabeli sa 53 boda iz 24 utakmice, dok lider Liverpul ima četiri boda prednosti, ali su Redsi odigrali i meč više.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()