Gvardiola priznaje da je pogrešio: Pustio Palmera da bude najbolji Čelsiju, a ne Sitiju

Kol je definitivno priča sezone u Premijer ligi.

05.04.2024. 15:10
  • Podeli:
Kol Palmer-660fe99c4bda0.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung/Tanjug

Kol Palmer napustio je Mančester siti na početku ove sezone. Karijeru je odlučio da nastavi u Čelsiju i to nakon što mu Pep Gu+vardiola nije dao pravu priliku među Građanima.

Palmer je definitivno priča sezone u Premijer ligi. Ovaj 21-godišnjak igra fenomenalnu sezonu u dresu Plavaca, a na poslednjoj utakmici je sa tri gola srušio Mančester junajted na "Stemford bridžu".

Pokazao je mladi ofanzivac da itekako zna da igra fudbal i da je Gvardiola napravio ozbiljnu grešku u proceni. Nedavno je španski stručnjak priznao da je on krivac što Palmer ne nosi dres njegovog tima ove sezone.

"Želeo je više minuta u odnosu na prošlu sezonu i to apsolutno razumem. Da je imao minutažu poput Fila Fodena i dalje bi bio ovde. Nisam ga koristio i moja je odgovornost što je otišao".

Na pitanje novinara zašto Palmer nije igrao previše Gvardiola je imao jasan odgovor.

"Zašto? Zbog Bernarda, Mareza, Fodena. U tom trenutku sam njih birao ispred njega. Želeli smo da ostane, ali za mladog igrača je sasvim normalno da želi da igra. Nije želeo da sedi na klupi, shvatili smo njegove potrebe, dobili sjajnu ponudu i sada sam srećan zbog njega", rekao je Španac i nastavio:

"Znali smo da je kvalitetan i napredak koji pokazuje ove sezone je ogroman. Ne radi se samo o golovima i asistencijama već o čistom kvalitetu. Pamtiće se on u budućnosti".

Palmer prošao kompletnu omladinsku školu Sitija

Kol Palmer je prošao kompletnu omladinsku školu Mančester sitija, a u prvi tim je prekomandovan u sezoni 2021/2022.

Gvardiola ga je koristio u svega 41 utakmice u kojima je mladi fudbaler postigao šest golova i imao dve asistencije.

Nije želeo više da čeka i odlučio se na odlazak. Zatražio je to javno od kluba i prodat je Čelsiju za 40 miliona evra.

Engleski mediji sada zameraju Gvardioli za takav promašaj, ali ne samo zbog propuštenog kvaliteta nego zbog puštanja klubskog deteta i potrošenih 100 miliona na pojačanja.

Palmer je ove sezone najbolji fudbaler Čelsija. Odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 19 golova i 12 asistencija.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()