Hajduk doveo veliko pojačanje: Nikola Kalinić ponovo na Poljudu

Ugovor je potpisan do kraja sezone za vrlo interesantnu sumu

04.01.2024. 11:34
  • Podeli:
Nikola Kalinić Hajduk-659685fd94640.webp Foto: NHK Hajduk Split

Hajduk se počastio na početku 2024. godine. U Split je stigao miljenik grada, iskusni reprezentativac Hrvatske, čovek koji je već širom Evrope ispisao bogatu biografiju - Nikola Kalinić (36). 

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a novčano je vrlo povoljan za klub sa "Poljuda" - igrač koji je pre 19 godina debitovao u dresu Hajduka igraće sada za jedan evro mesečno. 

Nikola Kalinić jedan je od najboljih hrvatskih napadača poslednje decenije. Svetski je vicešampion sa Hrvatskom u Rusiji 2018, postigao je golove u Premijer ligi sa Blekburn Roversima, u Seriji A sa Fjorentinom, Milanom, Romom i Veronom i u La ligi sa Atletikom iz Madrida.

"Nikola ima mnogo posvećenosti. On je dobra opcija u napadu i radi veoma dobro. Pruža mnoga ofanzivna rešenja timu", rekao je trener španskog kluba Dijego Simeone.

Međutim, Kalinić nije imao veliku ulogu u "Metropolitanu". On je 2018. stigao u Atletiko za 15 miliona evra iz Milana i odigrao samo 24 utakmice (1.090 minuta) u kojima je postigao četiri gola (od toga dva u Kupu).

Pozajmljen je Romi 2019. pre nego što je napustio Atletiko i otišao u Veronu za 1.800.000 evra 2020. 

Treći put u Splitu

Uskoro će Nikola da napuni 36 godina i odlučio je da se vrati kući. Ovo je njegov treći povratak u Hajduk. Prvo je debitovao u sezoni 2005/2006, potom je u februaru 2022. trenirao sa splitskom ekipom, a sada je posle višemesečnog odmora, ponovo potpisao za splitski tim.

"To je bio najlakši dogovor u mojoj karijeri", priznao je bivši igrač Atletika, koji će nositi broj 9 na dresu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()