Hajduk platio najveću kaznu u HNS: Torcida prekršila sva pravila na derbiju sa Dinamom

Incidenti su bili tokom i posle meča

09.04.2024. 14:54
  • Podeli:
poljud Ivana Ivanovic Pixsell-660dadc2b2b4b.webp Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

Disciplinska komisija HNS donela je odluku o kazni zbog incidenata koji su napravili navijači Hajduka tokom i posle utakmice polufinala Kupa Hrvatske koja se na "Poljudu" igrala protiv Dinama.

Hajduk je kažnjen sa 32.000 evra i igranjem dve prvenstvene utakmice ili utakmice Kupa bez prisustva publike.  

"FK Hajduk je kažnjen na osnovu članaka 4., 9., 28., 35., 38., 66. i 87. Disciplinskog pravilnika HNS jer je na utakmici Hajduk - Dinamo domaća navijačka gurpa Torcida u 8. minutu zapalila dve baklje, u 21. minutu zapalila tri baklje, u 35. minutu zapalila 10 baklji, u 40. minutu zapalila jednu baklju, u 50. minutu zapalila četiri baklje, u 51. minuti ometala gostujućeg igrača prilikom izvođenja kornera, zbog čega je sudija zaustavio igru na 120 sekundi. U 62. minutu aktiviran je jedan topovski udar, u 71. minutu zapaljeno je najmanje 50 baklji, aktivirano i bačeno na tartan stazu sedam topovskih udara i jedna svetleća raketa, u 74. minutu zapaljene su tri baklje, u 78. minutu zapaljena je jedna baklja, a minut posle završetka utakmice, više domaćih navijača (50, 100), smeštenih na severnoj tribini, utrčalo je na teren na kom su se u tom trenutku nalazili igrači obe ekipe, sudije i službena lica, odmah po ulasku navijača na teren intervencijom policije te su navijači vraćeni na severnu tribinu. Tamo je za 20, 30 minuta došlo je do uništavanja stadiona i napada na policijske službenike, a neredi i sukobi s policijom su nastavljeni u široj zoni stadiona, zbog čega je gostujuća ekipa zadržana na stadionu i posle 23 sata", navodi se u saopštenju HNS.

Osim toga, splitski klub je kažnjen i zato što su domaći navijači (Torcida) od 46. do 50. minuta skandirali "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", u 90. minutu skandirali "Cigani, cigani", pa u 92. minutu skandirali "Ubij, ubij, ubij, purgera", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS.

Hajduk je ostao bez šansi da osvoji titulu i Kup Hrvatske posle čega su smenili predsednika Lukšu Jakobušića i trenera Mislava Karoglana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()